Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag kimdir, kaç yasinda ve aslen nereli?

Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag kimdir, kaç yasinda ve aslen nereli?

ÜMIT ÖZDAG KIMDIR? Ümit Özdag, 1961 yilinda Tokyo/Japonya’da dogmustur.1963 yili sonunda Türkiye’ye dönmüstür. Bu sayede Ümit Özdag'in çocukluk yillari Türkiye'de geçmistir. Ümit Özdag, yüksek ögrenimini 1980-1986 yillari arasinda Münih kentinde Ludwig Maximilians Üniversitesi’nde gerçeklestirmistir. Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi’nde siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde okumustur. Ümit Özdag yüksek lisans çalismasini “Türkiye’de Planli Kalkinma ve Devlet Planlama Teskilati” üzerine hazirlamistir. Ümit Özdag, 1986 yilinda Gazi Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nde arastirma görevlisi olarak çalismaya baslamistir. 1990 senesinde “Atatürk ve Inönü Döneminde Ordu-Siyaset Iliskileri” konulu çalismasi ile siyaset bilimi doktoru olmustur. Dr. Özdag, 1993 yilinda “Menderes Döneminde Ordu-Siyaset iliskileri ve 27 Mayis Askeri Hareketi” konulu tezi ile siyasal teori doçenti unvanini almistir. Doç. Dr. Ümit Özdag, 1994 yilinda 2004 yilina kadar çikacak olan “Avrasya Dosyasi” adli üç aylik uluslararasi iliskiler ve stratejik arastirmalar dergisini çikarmaya baslamis ve editörlügünü yapmistir. Ümit Özdag, 1997-1998 senelerinde ABD’de Baltimore’da Towson Üniversitesi’nde küresellesme, Avrasya’da etnik sorunlar konularinda arastirmalar yapmis ve ayni konularda ders vermistir. Ümit Özdag, 1999 senesinde dünyanin en büyük stratejik arastirma merkezlerinden birisi olan Avrasya Stratejik Arastirmalar Merkezi’ni (ASAM) kurmustur. Ümit Özdag, Harp Okulu, Polis Akademisi, Polis Istihbarat Dairesi, Milli Güvenlik Akademisi, Milli Güvenlik Akademisi Kamu Diplomasisi Kurslari, Adalet Yüksek Okulu ve Içisleri Bakanliginda dersler ve konferanslar vermistir. Prof. Dr. Özdag, Vasington, Moskova, Tokyo, Yeni Delhi, Kahire, Iskenderiye, Brüksel, Tahran, Biskek, Alma Ata, Londra, Münih ve Tel Aviv’de degisik üniversite ve arastirma merkezlerinde konferanslar vermistir.Bunun yani sira bir çok ülkede kongrelere katilmis, teblig sunmustur.

SIYASI HAYATI

MHP Dönemi (2006 - 2016) MHP'nin 19 Kasim 2006'da yapilacak 8. Olagan Kongresi öncesinde Devlet Bahçeli'ye karsi genel baskanliga aday oldugunu açikladi. Ancak kongreden 2 gün önce MHP yönetimi tarafindan partiden ihraç edilmesi üzerine kongrede aday olamadi. 2010 yilinda mahkeme karariyla tekrar MHP üyesi oldu. 12 Haziran 2011'de yapilan parlamento seçimlerinde partisinin Istanbul 2. bölge 4. siradan milletvekili adayi olduysa da seçilemedi. 21 Mart 2015 günü yapilan MHP 11. Olagan Büyük Kurultayi'nda MHP MYK Üyesi seçildi. Gaziantep 1. sira adayi olarak girdigi Haziran ve Kasim 2015 genel seçimlerinde TBMM milletvekili seçildi. 14 Kasim 2015'te MHP Genel Baskan Yardimciligina getirildi; parti içi demokrasi geregince kongre düzenlenmesini talep ederek 24 Subat 2016 tarihinde bu görevinden istifa etti. MHP'de mevcut yönetime karsi baskan adaylarinin ortaya çikmasi ve daha sonrasinda mahkeme tarafindan olaganüstü kurultay karari verilmesinin ardindan 9 Nisan 2016 tarihinde MHP Genel Baskanligina aday oldugunu açikladi. ncak MHP Genel Merkezi ile muhaliflerin mahkemelik oldugu kongre süreci sonrasinda Yüksek Seçim Kurulu tarafindan 10 Temmuz'da yapilmasi düsünülen kongre kesin olarak iptal edildi. 20 Ekim 2016 tarihinde MHP Genel Merkezi tarafindan parti tüzügünün bazi maddelerini ihlal ettigi gerekçesi ile kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 5 Kasim 2016 tarihinde de partiden ihraç edildi.

IYI Parti Dönemi (2017 - 2021) 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan IYI Parti'ye katildi ve kurucular kurulunda yer aldi. Strateji, Iletisim, Propaganda ve Tanitimdan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi oldu. 2018 Türkiye genel seçimlerinde, IYI Parti'den Istanbul milletvekili seçildi. 16 Kasim 2020 tarihinde, IYI Parti yönetimiyle girdigi tartisma sonucu partiden ihraç edilmistir. Ancak 13 Ocak 2021 tarihinde Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ihraç kararini iptal etmistir. Özdag, 4 Mart 2021 tarihinde, IYI Parti'den istifa ettigini açikladi.

Zafer Partisi 2021 yilinda Özdag, parti kurma çalismalarina basladi ve Ayyildiz Hareketi'ni baslattiktan sonra, yeni partisini 26 Agustos'ta kuracagini açikladi. 26 Agustos 2021 tarihinden itibaren de kurucusu oldugu Zafer Partisi Genel Baskanligi görevini yürütmektedir. 9 yasinda Alp adinda bir oglu vardir. Ümit Özdag bekardir.