14 Şubat sevgililer gününün hikayesi nedir? mesajları hikayesi anlamı hediyesi ...

14 Şubat sevgililer gününün hikayesi nedir? mesajları hikayesi anlamı hediyesi ...

14 Şubat Sevgililer Günü hatırlanması ve sevgiliniz olarak gördüğünüz özel kişiye hatırlatılması gereken bir gündür. Küçük bir demet çiçek, hediyeler ve sürprizler ile sevdiğinize hoş bir anı yaratabilirsiniz. Uzak mesafe ilişkilerinde bile küçük bir hediye, oldukça mutluluk verir. Fiziksel olarak birlikte olamasanız da hayatınızda olan kişinin yüzünde tebessüm oluşturmak büyük öneme sahiptir.

Sevgililer Günü Ne Zaman Ortaya Çıktı?




Aziz Valentine’in idamı sonrası bu olay oldukça büyük bir ses getirmiş. 


Claudius’un askerlerin evlenmesine karşı tutumu ve birlikteliklerin engellenmesi de eklenince Aziz Valentine’in idam edildiği gün, M.S. 496’da Papa Gelasius tarafından Aziz Valentine Günü, Valentine’s Day veya Sevgililer Günü olarak ilan edilmiş.




Bu bilgilerin yanı sıra Sevgililer Günü neden kutlanıyor bu husus için de ışık tutmayı hedefliyoruz. Bu minvalde Sevgililer Günü tarihçesi hakkında bir diğer söylem daha yer alıyor, o da şu şekilde:




Antik Roma döneminde şubat ayının ortaları yani 2. haftasından itibaren baharı karşılama festivali düzenleniyormuş.


Aşağı yukarı 14-15 Şubat tarihlerine denk gelen bu dönem, Lupercalia adı verilen bir festivale ev sahipliği yapıyor.


Roma’da doğurganlık tanrısına ithaf edilen bu dönemde hem bahar kutlaması hem de bereket festivalleri düzenlenirmiş.


Doğurganlık söz konusu olunca bu festivalde çiftlerin birbiriyle eşleşmesi ve evlenmesi de ritüeller arasında yer aldığından sevgi, aşk ve tutkuyla özdeşleşen bir diğer Sevgililer Günü hikayesi olarak karşımıza çıkıyor.