Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır adana kebap hangi etten yapılır

Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır adana kebap hangi etten yapılır

1. En az bir yaşında olan, yaylaların doğal ortamında yetiştirilmiş erkek koyunun eti; zar, sinir, damar ve yağlarından arındırılır.
2. Ayıklanmış et parçalar hâlinde dinlenmeye bırakılır.
3. Bir gün bekledikten sonra Adana kebap eti keskin bıçak (zırh) ile kıyılır.
4. Daha sonra kuyruk yağı da ayrı olarak yine zırh yardımıyla kıyılmalıdır. (Bunun miktarı etin yüzde 30’u olacak şekilde ayarlanır.)
5. Kıyılan kuyruk yağı ve etler, tuz ve pul biber ilâvesiyle güzelce yoğrulur. İşte bu karışım mis gibi Adana kebabın temel unsurunu meydana getirir.
6. Yoğrulmuş karışım zırh ile ikinci defa kıyılır.
7. Buzdolabına atılıp 4-5 saat dinlenmesi sağlanır.
8. Hazırlanan karışım ortalama 90–120 cm uzunluğunda, 3 santim eninde, 0,5 cm kalınlığında şişlere saplanır. (Bunu yaparken, karışımı sanki şişlerin üzerine sıvıyormuş gibi davranmak gerekir.)
9. Ardından karışım bir saat boyunca da şişlerin üzerinde dinlenmeye bırakılır.
10. Saplama sırasında eli suya batırarak şişin üstündeki etleri sıvazlamak lâzımdır. Böylece et şişlerden dökülmeyecektir. Dinlendirme işlemi de el suyunun şişteki etten akıp gitmesi için önemlidir.
11. Elde kalan suyun az olması gereklidir. Eğer fazla olur ise et haşlanacak ve bu da kebabın tadını bozacaktır.






Adana Kebap Tarifi, Nasıl Yapılır adana kebap hangi etten yapılır,  Evde Adana kebap Tarifi, Mangalda Adana Kebap tarifi, Tescilli adana kebap tarifi, en iyi adana kebap tarifi, Lokanta Usulü Adana Kebap Tarifi, Gerçek Adana kebap Tarifi