Vezirköprü MHP İlçe Başkanı Turan Kaya

Vezirköprü MHP İlçe Başkanı Turan Kaya



2020 yılında Sinop'un Boyabat ilçesinde kaydedilen ve yeniden sosyal medyada geniş yankı uyandıran "Benim Amcam Vezirköprü İlçe Başkanı Turan Kaya" videosu gündemdeki yerini koruyor.


Peki, Vezirköprü MHP ilçe Başkanı Turan Kaya Kimdir?


2020 yılında Sinop'un Boyabat ilçesinde kaydedilen ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran "Benim Amcam Vezirköprü İlçe Başkanı Turan Kaya" videosu gündemdeki yerini koruyor. Videonun içeriğinde Abdullah Kaya, Sinop'un Boyabat ilçesinde trafik kontrolü yapan jandarmalara amcasının Vezirköprü MHP ilçe Başkanı Turan Kaya olduğunu iddia ederek tepki gösteriyor. Abdullah Kaya, cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde şu sözleriyle dikkat çekiyor. "Öyle bi dünya yok ya sen boş konuşuyorsun ya, burası Boyabat. Sen Vezirköprü'ye gel de kontrol yaptırırlar sana. Pown pown nerden geldiğini anlayamazsın kontrolün. Burası Boyabat, ferah değil mi? Çek çek duba yok bir ... yok. Ben gidiyorum yolumdayım arkadaş beni durduruyor kafasına göre. Çek plakamı da çek çek bunu da çeksene komutan. Çek bunu da çek, 156 jandarma bakacaz komutan bakacaz sonuca. O cezaları nasıl kendiniz alıyorsunuz. Boyabat'a gelip size belgeleri anamı ... bakacaz. Bendeki ... siz göreceksiniz yarın. Torosla geldim diye siz beni cıvata sandınız herhalde. Benim amcam Vezirköprü ilçe başkanı Turan Kaya bakacaz. Kimin ... daha büyükmüş? Jandarmanın mı, Turan Kaya'nın mı? Yazın cezayı 50 milyar yaz bana, kalemin kağıdın düşüyor al şunu al"


TURAN KAYA KİMDİR?



Turan Kaya, 1965 yılında Samsun'un Vezirköprü ilçesinde doğdu. 2009-2017 yılları arasında Vezirköprü MHP ilçe başkanlığı görevini üstlenmiştir. Turan Kaya 25 Mart 2020 günü evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Videonun sosyal medyaya 4 Şubat 2020 yılında düştüğü gözlemlenirken, orijinal kaydın hangi tarihte yapıldığı bilinmiyor. Kamera görüntülerinde yer alan Abdullah Kaya'nın Samsun Vezirköprü ilçesinde sade bir vatandaş olarak yaşadığı öğrenildi. Trend olan video başka binlerce videoya dublajlanarak gündemdeki yerini koruyor.