Türkiye'de Hava Nasil?

Türkiye'de Hava Nasil?

METEOROLOJIK GÖRÜNÜM Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara’nin kuzeyi, (Izmir hariç) Ege, Akdeniz, Iç Anadolu, Karadeniz, (Elazig hariç) Dogu Anadolu bölgesi ile Kilis, Gaziantep ve Adiyaman çevrelerinin yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, Iç Ege, Akdeniz, Iç Anadolu'nun kuzeybatisi ile Mugla, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor. Dogu Anadolu’nun batisi ile Güneydogu Anadolu’da toz tasinimi bekleniyor.

HAVA SICAKLIGI: Hava sicakliginda önemli bir degisiklik beklenmiyor. Bati kesimlerde mevsim normallerinin altinda, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzeybati kesimlerde kuzey ve kuzeydogu, diger yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Dogu Akdeniz, Dogu ve Güneydogu Anadolu ile Dogu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esecegi tahmin ediliyor.

UYARILAR YEREL KUVVETLI GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAGANAK YAGIS UYARISI: Yagislarin, Iç Ege ve Akdeniz ile Mugla, Eskisehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olmasi beklendiginden ani sel, su baskini, yerel dolu, yildirim, hortum ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir. KUVVETLI RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârin, Dogu Akdeniz, Dogu ve Güneydogu Anadolu ile Dogu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuz sartlara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.