Trump, tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi

Trump, tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi

ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Miami'de bulunan Wilkie D Ferguson Adliyesi'nde malikanesinden bulunan gizli belgeler sonrasi baslatilan sorusturma kapsaminda açilan davanin ilk durusmasina katilan ABD'nin eski Baskani Donald Trump, tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Yaklasik 45 dakika süren durusmada Trump, hakkindaki 37 suçlamanin tümünü reddetti. Mahkeme Trump'a yurtdisi seyahat yasagi getirmezken, ayni davada 6 suçtan yargilanan yardimcisi Walt Nauta ile dava hakkinda görüsmesini yasaklandi. Trump'in konvoyu adliyeden ayrilmasinin ardindan Little Havana'daki ünlü bir Küba restorani olan Cafe Versailles'da durdu. Trump destekçileri, yarin 77 yasina girecek olan Trump'in dogum gününü kutladi. Trump'in Miami Uluslararasi Havalimani'na geçerek, buradan ilerleyen saatlerde miting düzenleyecegi New Jersey'e gitmesi bekleniyor.

Trump'in konvoyuna dogru ilerleyen 1 kisi gözaltina alindi Polisin genis güvenlik önlemleri adliye önünde Trump'in konvoyunu çikisi sirada konvoya dogru ilerlyeen bir gösterici polis tarafindan gözaltina alindi. Trump'in malikanesinde gizli belgeler bulunmustu Trump'in Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesinde 8 Agustos 2022'de FBI tarafindan yapilan aramada devlete ait yaklasik 100 gizli belge bulunmus ve olayla ilgili sorusturma baslatilmisti. Sorusturma kapsaminda hazirlanan iddianamede Trump'a 37 agir suçlama yöneltilmis, Trump'in belgeleri banyo, balo salonu, kiler, ofis ve yatak odasi dahil olmak üzere malikanesinin birçok odasinda sakladigi belirtilmisti. Iddianamede, Trump'in yetkisi olmayan sahislara ABD askeri operasyonlari hakkinda gizli belgeler gösterdigi ifade edilmis, bu belgeler arasinda baska bir ülkeye yönelik "saldiri plani" yer aldigi belirtilmisti. 31 suçlamanin ulusal savunma bilgilerinin kasitli olarak saklanmasina iliskin oldugu kaydedilen iddianamede, diger suçlamalarin ise komplo kurmak, belgelerin geri alinmasini engelleme ve yalan beyanlarda bulunma olarak açiklanmisti.

Trump daha öncede hakim karsisina çikmisti Trump, 4 Nisan'da New York'ta yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 Baskanlik seçimleri sirasinda "sus payi" ödedigi suçlamasiyla hakkinda açilan dava kapsaminda hakim karsisina çikmisti. Trump, durusmada kendisine yöneltilen suçlamalari dinledikten sonra 34 suçlamanin tümünü reddetmisti.