Mustafa Varank'tan KAAN mesajı

Mustafa Varank'tan KAAN mesajı


Başkent Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açan TEKNOFEST’te yerli ve milli olarak üretilen teknolojik araçlar yoğun ilgi görüyor. TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, "KAAN projesi beklenenden çok daha hızlı bir şekilde gelişiyor." dedi.

TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Gençlerin teknolojiye ilgisi var. TEKNOFEST ayakları yere basmayan bir festival. 100. Yılda farklı bir konseptle gidelim dedik. Bu sene 3 tane TEKNOFEST düzenleniyor. İstanbul’u geride bıraktık. Şimdi Ankara’dayız, inşallah İzmir’de TEKNOFEST coşkusu devam edecek.Dün 30 Ağustos Zaferi’nin 101’nci yılını kutladık.

Vatandaşlar 30 Ağustos coşkusun gelip kutladılar. 500 binli rakamları zorladık. 500 bin civarında vatandaşımızı misafir ettik. Pazar gününe kadar çevre illerden arkadaşlarımızı buraya bekliyoruz.

Gençlerle bir araya geliyoruz, kimisi Tokat’tan kimisi Yozgat’tan gelmiş. Azerbaycan’dan misafirlerimiz var. Burada tabi ki Azerbaycan’la olan yakın ilişkilerimzi biliyorsunuz, oradan yarışmacılar da var. Organizasyon olarak beraber çalışmalar yapıyoruz.

TEKNOFEST’i ilk başlattığımızda aklımızdaki düşünce şuydu. Rol modeller koymamız lazım. Gençler buraya geldiğinde teknolojiyi yaşadığında, Türkiye’nin ürettiği hava araçlarını teknolojiyi gördüklerinde acaba ben de bunu yapabilir miyim diye düşünecek. Dolayısıyla bu alternatifi onların önüne koyduk. 6’ncı senedinde TEKNOFEST’in tuttuğunu görüyoruz.


Milliyet