Mehmet Özhaseki kimdir?

Mehmet Özhaseki kimdir?

1957 yilinda Kayseri’de dogdu. Ilk ve orta ögrenimini Kayseri’de tamamladi. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisligi Bölümü’nü kazandi. Ancak o günlerde Türkiye’ye hakim olan siyasi sartlar sebebiyle buradaki egitimini yarida birakmak zorunda kaldi. Ayni yil Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandi. Buradan mezun olduktan sonra, Avukatlik stajini Kayseri Adliyesi’nde yapti. Ancak avukatlik meslegini icra etmedi.

Tekstil üzerine faaliyet yürüten aile sirketinin basina geçti. 1994 yilina kadar ticaret hayatinin içinde aktif olarak yer aldi. 27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Baskanligi’ni kazandi. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyüksehir Belediye Meclisi’nde yapilan seçimle Büyüksehir Belediye Baskanligi’na getirildi. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde yüzde 70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyüksehir Belediye Baskanligi’na seçilen Mehmet Özhaseki, gelistirdigi "Kayseri Modeli Belediyecilik" ile Türkiye’ye örnek oldu.

29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday olup 4. ve 5. kez Büyüksehir Belediye Baskanligi’na seçildi. Baskan Özhaseki 5. kez üst üste Büyüksehir Belediye Baskani seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke de imza atmis oldu. Türkiye’nin önemli birliklerinden biri olan büyüksehir, il, ilçe ve belde belediyelerinin üyesi oldugu Tarihi Kentler Birligi’nin 2004-2011 yillari arasinda 7 yil baskanligini yapan Mehmet Özhaseki, TKB’nin yurtiçinde ve yurtdisinda kurumsal kimlik kazanmasinda ve yurt çapinda birçok tarihi eserin restore edilerek yeniden tarih ve kültür mirasimiza kazandirilmasinda büyük rol oynadi.

Özhaseki evli olup 4 çocuk babasidir.