Kripto paralarda büyük kayıp

Kripto paralarda büyük kayıp

Son 1 hafta içerisinde cansız seyreden kripto para birimlerinde yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını merakla bekliyordu. Peki kritik faiz kararına kripto paralar nasıl tepki verdi? İşte detaylar...

Yaklaşık 10 gün önce ABD'nin sermaye piyasaları denetim ve gözetim kurumu SEC, Binance ve Zhao'ya karşı Washington DC'de dava açtı ve 13 suçlama yöneltmişti.

Binance ve Zhao'nun bir "düzenbazlık ağı" işlettiklerini iddia eden SEC, Binance'ın işlem hacimlerini yapay şekilde etkilediğini, Amerikalı müşterilerin platformu kullanmalarını engellemediğini ve piyasa gözetim kontrolleri konusunda yatırımcıları yanılttığını öne sürmüştü. Kritik gelişme sonrasında Bitcoin, 5 Haziran’da yüzde 5’in üzerinde değer kaybederken, kripto paraların geneli resmen kırmızıya büründü. Bitcoin bu tarihten sonra toparlanamayarak cansız seyre yönelmişti. Bitcoin son 10 gün içerisinde defalarca 25 bin 300 dolar civarına geriledi. Son 4 günde ise piyasada derinlik kalmadı. Yatırımcıların piyasadan çıkmasıyla birlikte Bitcoin fiyatında ani değişimler görülmedi.