Jorge Jesus: 'Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktör degilim'

Jorge Jesus: 'Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktör degilim'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçtan sonra düzenlenen basin toplantisinda yaptigi degerlendirmede, Ziraat Türkiye Kupasi finalini güzel bir sekilde bitirdiklerini ve kupayi kazandiklarini söyledi.

Fenerbahçe'nin kupayi uzun süredir kazanamadigini hatirlatan Jesus, “Hem Fenerbahçe tarihinde hem benim kariyerimde önemli oldu bu kupayi kazanmak. Ligde de sondan bir önceki haftaya kadar savasimizi sürdürdük. Kupayi kazanmamiz bizim için önemli. Buradan baskanimiza tesekkür etmek istiyorum, Türkiye'ye gelip çalisma firsatini bana sundugu için ve kendisi her zaman hem bana hem aileme çok sevgi dolu yaklastigi için. Taraftarlarimiza da ayni sekilde tesekkür etmek istiyorum. Her maçta bana sevgi gösterdiler. Bu sekilde konusuyorum çünkü bu bir veda. Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktör degilim. Bunu baskanimiza birkaç hafta önce söylemistim. Yeni bir arayis içine girebilmesi için kendisine bilgi vermistim” dedi.

“Buradan derin izlerle ayriliyorum” seklinde konusan Jesus, “Türk halkina çok tesekkür ediyorum. Bu ülkede büyük bir trajedi yasandi, Türk halkinin ne kadar büyük, ne harika bir halk oldugunu gördüm. Duygu dolu bir halk. Umarim tekrardan görüsürüz” ifadelerini kullandi.

Jesus, maçtan sonra düzenlenen basin toplantisinda yaptigi degerlendirmede, görevden ayrilma kararini bir süre önce aldigini belirterek, söyle konustu: “Burada çalismayi istemiyorum veya sevmiyorum gibi bir durum degil. Tam tersi, ben burada olmaktan çok keyif aldim, belirtmis oldugum gibi Türk halki çok sevgi dolu bir halk. Ama ben bu sekilde karar verdim. Simdi Portekiz'e gidecegim. Henüz gelecegimle ilgili bir karar vermedim, beklemek istiyorum. Hayallerimden birini gerçeklestirebilecek miyim, bunu görecegim. Bunun için su anda bekleyecegim.”

Bu sezon alisik olmadigi 3 durumun yasandigini kaydeden Jesus, sözlerini söyle tamamladi: “Bir sezon içerisinde 3 hazirlik dönemi geçirmis olduk. Bir sene basi, yazin geçirmis oldugumuz hazirlik dönemi. Bir Dünya Kupasi nedeniyle lige verilen arada geçirmis oldugumuz hazirlik dönemi. Bir de ülkede yasanan üzücü deprem nedeniyle lige verilen ara, bu kadar aranin olmasi, bu kadar seyin olmasi çok fazla seyi degistirdi tabii ki. Ayni zamanda daha önce de belirtmis oldugum gibi ligin sportif gerçekligini de etkiledi bu. Çünkü pek çok maç sahada oynamadan kazanildi. Yaptigim seylere baktigim zaman bir seyleri farkli yapar miydim diye düsündügümde evet belki birkaç seyi farkli yapabilirdim ama yaptigim çogu seyin yine aynisini yapardim diye düsünüyorum. Ama hiçbirimiz mükemmel degiliz. Ben de degilim.”