Izmir Büyüksehir'de kentsel dönüsüm rezaleti! Skandala tepkiler çig gibi

Izmir Büyüksehir'de kentsel dönüsüm rezaleti! Skandala tepkiler çig gibi

Izmir Büyüksehir Belediye Meclisi'nin haziran ayi oturumuna Örnekköy'de yasanan kentsel dönüsüm skandali damga vurdu. Oturumda söz alan AK Parti Grup Baskan Vekili Özgür Hizal, birilerinin kendi ikbali için kurumsal kimlikleri kullandigini öne sürdü. Izmir'in en temel sorunlarindan birisinin deprem ve kentsel dönüsüm oldugunu belirten Hizal, "Izmir Büyüksehir Belediyesi 10 yili askin süredir kentsel dönüsüm çalismasi içinde. Belediye 150 yillik tarihindeki en büyük skandala imza atti. Bu isi yapmak ve yaptirmak adina birilerinin apar topar kooperatif kurarak o isleri nasil aldigi muamma. O kooperatiflerin hangi firmalara isleri verdigi muamma.

Sabah'in haberine göre; Biz bunu defalarca dile getirdik. IZBETON ile kooperatifler arasinda imzalanmis sözlesmeleri istedik vermediler. Sonra ne oldu? Izmir Büyüksehir Belediyesi demir hirsizi, beton hirsizi damgasi yedi. Büyüksehir kentsel dönüsüm faaliyeti yapacak, yaptigi insaat demir ve beton eksikliginden mühürlenecek. Buna demir ve beton hirsizligi derler. Bu olay nasil çikti ortaya? Bir milletvekilimiz paylasim yapinca çikti" diye konustu.

BU CÜRETI NEREDEN BULUYOR? AK PARTI Grup Baskan Vekili Özgür Hizal: Mühendis gidip eksikleri bir bir siraliyor. 'Bunlar giderilmeden beton dökülmesin' diyor. Sonra denetimler sürerken beton mikseri gidip beton dökmeye basliyor. Mühendis arkadaslar da alandan ayrilip tutanak tutuyor. Bu yüklenici bu cüreti, bu gücü nereden buluyor? Isi verdigimiz sirketin yani IZBETON'un Genel Müdürü, su anki CHP Il Baskani, Gaziemir'deki kooperatif baskani bürokratlara baski yapti. Bu cüret oradan geldi.

IZMIR'DE PATLAK VEREN KENTSEL DÖNÜSÜM SKANDALI Türkiye'nin gündemine bomba gibi düsen haber sonrasi Izmir Büyüksehir Belediyesi yazili açiklama yaparak sorunun hizli imalat sirasinda olusan iletisim kopuklugundan kaynaklandigini açikladi. Tunç Soyer'de mühürlenen alanin 48 bin metrekarelik insaat alani içinde sadece 300 metrekarelik bir bölüm oldugunu belirtip hatali imalat yapilan 300 metrekarelik insaatin yikimina karar verdiklerini açikladi.

MÜHÜRLENDI Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüsüm projesi kapsaminda insa ettigi toplu konut insaatinin eksik demir ve hatali beton kullanimi nedeniyle mühürlenmesi kent ve ülke gündemine bomba gibi düstü. CHP Izmir Il Baskani Senol Aslanoglu'nun kurucu ortaklari arasinda yer aldigi Is Insanlari Yapi Kooperatifi'ne insa ettirdigi toplu konutlar eksik demir ve hatali beton kullanimi gerekçesiyle Karsiyaka Belediyesi tarafindan mühürlendi.

IHBAR KABUL EDILDI Izmir Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Izmir Il Müdürlügü haberi ihbar kabul ederek resen inceleme baslatti. Yetkililer, 3 bin 540 konuttan olusan projenin tamaminin denetlenecegini söyledi. Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger'den olur yazisi gelir gelmez yapimi devam eden insaatlarin tamami mercek altina alinacak. Yetkililer, "Toplu konut insaatlarinin tamaminda ilgili kanunun 8/g maddesi uyarinca resen denetim yapilacak. Yapilan denetimler sirasinda hatali beton ve eksik demir kullanimi nedeniyle mühürlendigi belirtilen 300 metrekarelik alanin disinda diger tüm bloklarda da projeye aykiri imalat olup olmadigina bakilacak. Herhangi bir olumsuzluk tespit edilirse yasal islem baslatilacak" dedi.