Iran Disisleri Bakanligi'nin internet sitesi hacklendi

Iran Disisleri Bakanligi'nin internet sitesi hacklendi

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Nasir Kenani, bakanligin resmi sitesinin hacklendigini ifade ederek, belge ve veri tabaninin ele geçirildigine yönelik iddialari yalanladi.

Iran’in resmi haber ajansi IRNA’ya göre, Kenani, Disisleri Bakanliginin sitesinin hacklenmesine iliskin açiklamada bulundu. Sitenin ara yüzünün siber saldiriya ugradigini belirten Kenani, gerekli tedbirlerin alindigini, tüm hizmet sistemlerinin aktif olarak kamuoyunun kullanimina açildigini kaydetti. Kenani, “Sosyal medyada Disisleri Bakanligi'na ait oldugu belirtilerek yayimlanan bilgiler sahte ve temelsizdir. Bugün olanlarla (siber saldiri) hiçbir ilgisi yok ve sadece bir medya abartisindan ibaret” degerlendirmesinde bulundu.

Iran medyasinda yer alan haberlere göre, Disisleri Bakanliginin internet sitesi bir hacker grubunun saldirisi sonucu bir süre çevrim disi kaldi. Saldiriyi gerçeklestiren grup, bakanligin çok sayida gizli belgesini ele geçirdigini ileri sürdü. Ele geçirildigi belirtilen bilgiler arasinda kimlik belgeleri, bakanlik yazismalari, telefon numaralari ve binlerce bakanlik çalisaninin listesinin bulundugu iddia edildi. Hacklenen sitenin ana sayfasinda bir süre, ülkede terör örgütü olarak kabul edilen Halkin Mücahitleri Örgütü liderlerinin fotograflari ile birlikte “Hamaney’e ölüm, yasasin Recevi” ifadesi yer aldi. “Kiyam ta Serneguni” (Devirene Kadar Kiyam) isimli hacker grubu, daha önce de Islam Kültür ve Iletisim Kurumunun internet sitesini hackleyerek 200 bin dosya ve belge ele geçirdigini iddia etmisti.