Dünya bu soruya yanıt arıyor: Wagner lideri uçak kazasında öldü mü?

Dünya bu soruya yanıt arıyor: Wagner lideri uçak kazasında öldü mü?


Prigojin liderliğindeki Wagner güçlerinin Rostov'da kontrolü sağlaması ve Moskova'ya doğru ilerlemesi ise Rusya'da 2. Dünya Savaşı'ndan sonra bir ilkin yaşanmasına neden olmuş, başkentte kırımızı alarm verilmiş, sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Moskova'nın girişine tıpkı 1941'de NAZİ saldırısına uğrandığı dönemdeki gibi savunma siperleri kazıldığını görülmüştü.

Kriz Belarus liderinin araya girmesi ile 24 saat içinde çözülürken Rusya'dan gelen Haber dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.Londra merkezli düşünce kuruluşu Chatham House'tan Keir Giles 'Uçakta Prigojin adında bir yolcunun olduğu açıklandı ancak birden fazla kişinin adını Prigojin olarak değiştirdiği de biliniyor' dedi ve bunun son dönemde Wagner liderinin seyahatlerini gizleme çabalarının bir parçası olarak yapıldığının altını çizdi.

'ORTAYA ÇIKARSA ŞAŞIRMAYALIM' 'Kısa süre sonra Afrika'dan yeni bir videoda ortaya çıkarsa şaşırmayalım' diyen Giles haklı çıkarsa bu Wagner liderinin ortadan kaybolmayı başardığı ilk sefer olmayacak. Zira Wagner liderinin 2019'da Afrika'da resmen öldüğü ilan edilmişti.

Hürriyet