Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli Muharip Uçak KAAN'ın 2023 senesi bitmeden havalandığını göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli Muharip Uçak KAAN'ın 2023 senesi bitmeden havalandığını göreceğiz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Savunma sanayinde 21 yıla sığdırdığımız asırlık başarılarımızla ülkemizi askeri imkan ve yetenekler bakımından en üst lige çıkardık." dedi. Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu.Kahraman Türk ordusunun tüm mensuplarının, aziz Türk milletinin her bir ferdinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, vatanın bekası ve milletin istiklali uğrunda can veren şehitleri rahmetle yad etti, gazilere şükranlarını sundu.

Kara Harp Okulundan bu yıl diplomalarını alarak ordu saflarına katılan 937 teğmen ile 76 misafir öğrenciyi kutlayan Erdoğan, mezunları her açıdan en donanımlı şekilde yetiştiren hocaları ve komutanları da canıgönülden tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışla özellikle son 21 yılda ordunun gücüne güç katacak tarihi nitelikte pek çok adım attıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: "Savunma sanayi alanında kelimenin tam anlamıyla bir destan yazdık.

Yüzde 80'lerden alıp yüzde 20'lere düşürdüğümüz dışa bağımlılığımızla, cirosu 12 milyar doları aşan savunma sanayi sektörümüzle, bu sene 6 milyar doları bulacağına inandığımız savunma ihracatımızla ATAK'tan KAAN'a, AKINCI'dan AKSUNGUR'a, FIRTINA'dan SİPER'e, TCG Anadolu'dan MİLGEM'e her alanda artan kabiliyetlerimizle hasılı savunma sanayinde 21 yıla sığdırdığımız asırlık başarılarımızla ülkemizi askeri imkan ve yetenekler bakımından en üst lige çıkardık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçağı KAAN'a ilişkin, "İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz." dedi.


Bugün başlayan TEKNOFEST Ankara'da aralarında İHA ve SİHA'ların da bulunduğu birçok ürünün sergilendiğini dile getiren Erdoğan, yüz binlerin bugün Ankara'da olduğunu söyledi. Gençleri TEKNOFEST Ankara'yı ziyaret edip, milli teknoloji hamlesini bizzat görmeye davet eden Erdoğan, "Hemen her hafta savunma sanayi alanında gurur verici bir haber alıyoruz.

Kısa süre önce Milli Muharip Uçağımız KAAN'la ilgili müjdemizi paylaşmıştık. İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz." diye konuştu. Birkaç gün önce uzun menzilli bölge, hava ve füze savunma sistemi SİPER'in ilk atış testinin başarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Erdoğan, "İnşallah, yakında olmadık bahaneler öne sürerek bize hava savunma sistemi vermeyenlere, hava savunma sistemi satacak noktaya da geleceğiz.

İnsansız savaş uçağımız Kızıl Elma'nın testlerini tamamlayarak bir an önce onu da ordu envanterimize katmak istiyoruz. Diğer hedeflerimiz gibi buna da ulaşacağımızdan şüphe duymuyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin yaklaşık 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülke olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Vatanımızı böldürmemek, topraklarımız üzerinde ameliyat yaptırmamak için binlerce evladımızı şehit verdik. Ama ne teröre ne de terörü bir sopa olarak kullanan emperyalist güçlere boyun eğmedik. Unutmayın, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Suriye'deki olaylardan cesaret alarak farklı hevesler peşinde koşan bölücü terör örgütü mensuplarını, açtıkları çukurlara gömdük. Gabar'da gömdük. Tendürek'te gömdük. Bestler Dereler'de gömdük, gömmeye devam edeceğiz. Sadece bununla yetinmedik. Kırk yıllık terörle mücadele deneyimimizden gerekli dersleri çıkartarak, kendimizi geliştirdik. Kurumlarımızı güçlendirdik."

AA