CHP Özgür Özel Parti Meclisi

CHP Özgür Özel Parti Meclisi


6 Kasım 2023 CHP’nin genel başkan değişiminin yaşandığı 38. Olağan Kurultayı, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi ile tamamlandı. Partide 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine son vererek, “değişimcilerin” adayı Özgür Özel’i genel başkanlık koltuğuna oturtan CHP delegesi, 60 üyeli PM’nin seçiminde de Özel’e bir anlamda güvenoyu verdi.

Kılıçdaroğlu’nu destekleyen İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın karşı liste çıkardığı Kurultay'da, Özel’in listesini sadece 11 kişi deldi. Bu da Merkez Yönetim Kurulu (MYK), belediye başkan adayları ve milletvekili adaylarını seçme dahil, parti politikalarını belirlemede en üst organ olan PM’de, Özel’in elinin güçlendiği anlamına geliyor. CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ilk gün iki turda sonuçlanan genel başkanlık seçiminden sonra, PM seçimi de oldukça uzun sürdü ve sonuçlar bugün saat 11.00’de açıklandı. 60 üyeli PM için 380, 15 üyeli YDK için 98 başvuru yapıldı. Özgür Özel, Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYKP) kontenjanından ise 12 ismi aday gösterdi. PM’nin 52 üyesi çarşaf liste ile 8 üyesi de “genel başkan kontenjanı” olarak adlandırılan (BYKP) kontenjanından seçildi.

Özgür Özel; bölge, örgüt dengeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve il başkanlarının önerilerini dikkate alarak 70 kişilik anahtar liste çıkardı.
Özel’in anahtar listeyi geniş tutması, delegeye daha fazla seçenek sunulduğu için delinme olasılığını da azalttı. Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ve seçim öncesinde de Kılıçdaroğlu'nun yakın kurmayları arasında yer alan İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ise “denge denetleme” adı altında, karşı liste çıkardı.

Parti Meclisi


Gökan Zeybek, Özgür Karabat, Bedirhan Berk Doğru, Ozan Işık, Deniz Yücel, Gamze Taşcıer, Murat Bakan, Suat Özçağdaş, Cem Aydın, Baki Aydöner, Ensar Aytekin, M. Gül Çiftçi Binici, Selin Sayek Böke, Canan Taşer, Pınar Uzun Okakın, Mahir Yüksel, Erhan Adem, Burhanettin Bulut, Ecevit Keleş, Ali Abbas Ertürk, Hikmet Erbilgin, Ali Haydar Fırat, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Hüseyin Yaşar, Berker Esen, Ulaş Karasu, Müslim Sarı, Deniz Yavuzyılmaz, Zeliha Aksaz Şahbaz, Özgür Ceylan, Hikmet Yalım Halıcı, Erbil Aydınlık, Sevgi Kılıç, Yalçın Görgöz, Orhan Sarıbal, Turgay Özcan, Melisa Uğraş, Mehmet Tüm, Ali Haydar Hakverdi, Sinem Kırçiçek, Semra Dinçer, Hüseyin Can Güner, Ahmet Hakan Uyanık, Şengül Yeşildal, Emin Umut Dikili, Nazan Güneysu, Koza Yardımcı, Mehmet Alkın Denizaslanı, Yankı Bağcıoğlu, Yalçın Karatepe, Volkan Demir, Baran Bozoğlu, İlhan Uzgel, Gülşah Deniz Atalar, Armağan Erdoğan, Gökçe Gökçen, Aylin Nazlıaka, Saniye Barut, Gonca Yelda Orhan, Gizem Coşkun.


Yüksek Disiplin Kurulu


Ayça Akpek Şenay, Esin Fatma Temel, Hümeyra Akkuş Sandıkcı, İsmail Emre Telci, Ekincan Aksoy, Özkan Tice, Aysemin Gülmez, Deniz Çakır, Süleyman Bülbül, Deniz Demiröz, Nurdan Yücal, Turan Taşkın Özer, Ali Balta, Özgür Sağlam, Remzi Kazmaz.