CHP lideri Kiliçdaroglu: 'Bireysel beklentilerden tamamen arinmak zorundayiz'

CHP lideri Kiliçdaroglu: 'Bireysel beklentilerden tamamen arinmak zorundayiz'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçeklestirilen grup toplantisinda konustu. CHP'de köklü bir degisim yasandigini söyleyen Kemal Kiliçdaroglu, bu degisimin önünün açacagini ve degisimin sonunda da kazanacaklarini söyledi. “Açikça ifade etmek gerekirse kazanamadik”

Seçimin ardindan kendisine yönelik elestirilerde bulunan gazetecilere seslenen Kiliçdaroglu, “Degerli arkadaslarim, bize oy veren 25 milyonu askin vatandasimizla ayni duygularla sandiga gittik. Bir degisim yapacaktik. Ülkemize demokrasiyi getirecektik ve otoriter yönetimi dünya siyaset tarihine armagan edecegimiz bir basariyla demokratik yollarla yolcu edecektik. Bekledigimizi alamadik. Yani açikça ifade etmek gerekirse kazanamadik. Arkasindan elbette ki elestiriler gelecekti. Bu elestirilerin tamamini da saygiyla karsiliyorum. Ama kalemi eline alip da ön yargiyla hareket edenlerin gazeteciligini sorgulamak da benim görevimdir. Kalemi satmayan onurlu gazetecilik yapan, hakli elestirilerini her zaman yazan bütün gazetecilere saygim vardir. Ama kalemini satan ve onurlu davranmayan kendisini bir anlamda savci yerine koyup, yargiç yerine koyup, karar veren gazetecinin, gazeteciligini sorgulamak da benim görevimdir” ifadelerini kullandi.


“Kaptan olarak gemiyi limana saglam götürecegimi herkes bilsin” CHP'nin gelecegini de düsünerek hareket ettigini belirten Kiliçdaroglu, “Ben bir genel baskan olarak partimin sadece bugününü ve yakin gelecegini degil uzun hedefli yapisini da düsünüyorum ve düsünmek zorundayim. Hiç kimse unutmasin. Gemiyi limana saglam götürmek yine kaptanin görevidir. Kaptan olarak gemiyi limana saglam götürecegimi herkes bilsin. Benim Cumhuriyet Halk Partisi kültüründen ögrendigim, aldigim en büyük derslerden birisi de budur” dedi.


“Bireysel beklentilerden tamamen arinmak zorundayiz” CHP'de bir degisim gerçeklestigini söyleyen Kiliçdaroglu, “Ben bu degisimin ve yenilenmenin parçasi olmak istiyorum' diyen bütün vatandaslarima, yoldaslarima, arkadaslarima seslenmek istiyorum. Bir, önce bireysel beklentilerden tamamen arinmak zorundayiz. Altini bir kez daha çiziyorum. Önce ülkemizi seviyorsak, partimizi seviyorsak, gelecek ideallerin pesinde kosacaksak, bireysel beklentilerden tümüyle arinmak zorundayiz. Çünkü yine bize ögrettiler. Söz konusu vatansa gerisi teferruattir. Asil hedefimiz budur” ifadelerine yer verdi.

“Degisimin önünü sonuna kadar açacagim” Her türlü degisime olumlu baktiklarinin altini çizen Kiliçdaroglu, “Bu partiyi gerçek anlamda çagdas ve uygar bir parti yapacagiz. Kurultay kararimizin temelinde de bu yatar. Hiçbir zaman hiçbir zaman degisimin önünü tikayan bir kisi degil degisimin önünü sonuna kadar açacagim. Sonuna kadar. Bu ülkenin gençlerine, bu ülkenin kadinlarina siyaset yapma hakkini daha da güçlendirerek yolumuza devam edecegiz. Bütün bu mücadelelerin sonunda hiç kimse endise etmesin. Mutlaka kazanacagiz” dedi.