CHP'de büyük hesaplasma basliyor! Koltuk için kiliçlar çekildi

CHP'de büyük hesaplasma basliyor! Koltuk için kiliçlar çekildi

Geçen sene ertelenen CHP Olagan Kurultayi için 28 Mayis sonrasi dügmeye basilacak. Genel baskanliga oynayan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'nun yogun çalisma içine girdigi öne sürülürken, CHP Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici ise bu süreçte en büyük rakibi olarak degerlendiriliyor. Parti içinde simdiden saflar siklasmaya baslarken, sert hesaplasmalarin yasanacagi kurultayda sürpriz aday olarak ise TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül isaret ediliyor

. 14 Mayis'ta hem cumhurbaskanligi seçiminde agir darbe alan hem de milletvekili seçimlerinde küçük ortaklara 37 koltuk hediye ederek elestiri yagmuruna tutulan CHP'de kurultay hazirliklari simdiden basladi. Geçen sene salgin kosullari ve erken seçim ihtimalini gerekçe göstererek kurultayi erteleyen Kiliçdaroglu'nun bu kez nasil bir yol izleyecegi merakla bekleniyor. Kurultayin seçim sonrasi 45 gün içinde yapilmasi öngörülürken, cumhurbaskanligi yarisini kaybetmesi halinde Kiliçdaroglu'na yönelik istifa çagrilari artacak. Kiliçdaroglu'na yakin isimler ise 14 Mayis'ta elde edilen oyun tarihi bir basari oldugunu savunarak baskanlik koltugunun degismemesi gerektigini öne sürüyor.

Partiye yakin kaynaklar, seçimin kaybedilmesi halinde sert elestirilere maruz kalacak olan Kiliçdaroglu'nun buna direnemeyerek genel baskanliktan ayrilmasina kesin gözüyle bakiyor. 1 sene ertelenen olagan kurultayda en az 5-6 adayin çikmasi bekleniyor.

BÜYÜK HESAPLASMA YASANACAK Çok sayida adayin baskanlik için yarisacagi kurultay, sert hesaplasmalarin ve elestirilerin de merkezi olacak. Özellikle parti örgütlerindeki birçok önemli ismin, 14 Mayis seçimlerine iliskin yapilmayan temayül yoklamalari ve milletvekili aday listelerine dair elestirilerini kurultay sürecine biraktigi ögrenildi.