Borsa haftaya yükselisle basladi

Borsa haftaya yükselisle basladi

Açilista BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 115,49 puan ve yüzde 2,52 deger kazanarak 4.696,17 puana çikti.

Bankacilik endeksi yüzde 1,38 ve holding endeksi yüzde 1,56 artis kaydetti. Sektör endeksleri arasinda en fazla kazandiran yüzde 5 ile madencilik, tek kaybettiren yüzde 0,31 ile menkul kiymet yatirim ortakligi oldu.

Cuma günü yükselis egiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 3,45 deger kazanarak günü 4.580,67 puandan kapatti.

Analistler, küresel pay piyasalarinda, ABD'deki borç limiti krizine iliskin prensip anlasmasina varildigina iliskin açiklamayla risk istahinin arttigini belirterek, cuma günü açiklanacak tarim disi istihdam verilerinin yani sira yogun veri gündemi ve ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) para politikasina iliskin fiyatlamalarin yatirimcilarin odaginda yer aldigini ifade etti.

ABD basininda yer alan haberlere göre, Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasinda uzun süren müzakerelerin ardindan saglanan anlasma kapsaminda borç limitinin 2 yilligina artirilmasi öngörülüyor.

Öte yandan, dün yurt içindeki seçimlerin ardindan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Baskani Ahmet Yener, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani olarak geçici sonuçlar sonucunda Sayin Recep Tayyip Erdogan'in Cumhurbaskani olarak seçildigi görülmüstür." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan ise seçim sonuçlarinin açiklanmasi sonrasi yaptigi açiklamada, güven ve istikrarin çok önemli iki kavram oldugunu vurgulayarak, "Bununla yola devam edecegiz ve güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramin üzerine kuracagiz. Uluslararasi itibara sahip bir finans yönetimi, yatirim ve istihdam odakli bir üretim ekonomisi tasarliyoruz." ifadelerini kullandi.

Analistler, bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt disinda ise ABD'nin borç limiti krizine iliskin haber akisinin takip edilecegini bildirerek, teknik açidan BIST 100 endeksinde 4.750 ve 4.980 seviyelerinin direnç, 4.600 puanin destek konumunda oldugunu kaydetti.