Bakan Soylu duyurdu: Diyarbakir Lice'de 3 terörist daha etkisiz hale getirildi

Bakan Soylu duyurdu: Diyarbakir Lice'de 3 terörist daha etkisiz hale getirildi

Içisleri Bakanligi, Diyarbakir'in Lice Gönen Mahallesi'nde, ‘Eren Huzur Ilkbahar Yaz-1 Sehit Jandarma Yüzbasi Fuat Oguzcan Operasyonu' çerçevesinde 3 bölücü terör örgütü mensubunun daha silahlariyla birlikte etkisiz hale getirildigini bildirdi. Operasyonla ilgili Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada su ifadeler yer aldi:

“Diyarbakir Jandarma Bölge Komutanligi ve Diyarbakir Il Jandarma Komutanligi sevk ve idaresinde, Lice Gönen Mahallesi kirsalinda J-SIHA,ANKA-S ve Atak Taarruz helikopterlerinin desteginde 3 Haziran tarihinde icra edilen, ‘Eren Huzur Ilkbahar Yaz-1 Sehit Jandarma Yüzbasi Fuat Oguzcan Operasyonu' kapsaminda; JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularinin katildigi istihbarata dayali nokta operasyonunda, 3 terörist, silahlari 1 adet M-16 P. Tf. 2 Kalasnikof P.Tf. ile birlikte etkisiz hale getirilmistir. Terörle mücadele operasyonlarina bölge halkimizin da destegi ile inançli ve kararli bir sekilde devam edilmektedir.”

“29 Ekim 2023'te, Türkiye'nin daglarinda bir tek terörist birakmayacagiz” Operasyonla ilgili sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulunan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “29 Ekim 2023'te, Türkiye'nin daglarinda bir tek terörist birakmayacagiz. Diyarbakir Lice kirsalinda J-SIHA, ANKA ve ATAK Taarruz Helikopterleri destegiyle gerçeklestirilen Eren Huzur Ilkbahar Yaz Operasyonu kapsaminda, 3 PKK'li terörist, 1 M-16, 2 Kalesnikov silahlariyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Kahraman Jandarma'miza ve korucularimiza tebrikler” ifadelerini kullandi.

IHA