Anal Seks ( Ters Iliski) Caiz midir?

Anal Seks ( Ters Iliski) Caiz midir?

Esler arasinda cinsel iliskinin siniri olur. Kur’an’da cinsi münasebetin ana gayelerinden birinin neslin devami oldugu ifade edilmis ve kadinin üreme organindan olmak kaydiyla iliskinin sekil açisindan serbest birakildigi bildirilmistir. Allah Teâlâ söyle buyurmustur:

“Sana kadinlarin adet halini soruyorlar. De ki, o bir eziyettir. Adet günleri onlari rahat birakin. Temizleninceye kadar kendilerine yaklasmayin. Tertemiz oldular mi, onlara Allah‘in size buyurdugu yerden yaklasin. Allah tevbe edenleri sever, tertemiz olanlari da sever. Kadinlariniz sizin için bir tarladir. Tarlaniza dilediginiz gibi varin ve kendinize ön hazirlik yapin. Allah‘tan sakinin ve ona kavusacaginizi bilin. Bunu inananlara müjdele.” (Bakara, 2/222-223) Ayette geçen tarla ifadesi, ürün alinan yer anlamindadir. Ters iliski ile üreme olmayacagi için ayet ters iliskiyi yasaklamaktadir. Bu ayetlere göre Allah’in emrettigi iliski, normal yolla olan iliskidir.

Konu ile ilgili hadislere bakildiginda Resûlulullâh sallallâhu aleyhi ve sellemin de bu tür iliskinin haram oldugunu açikladigi görülmektedir. “Karisi ile ters iliskiye girenler, Allah’in rahmetinden uzak kalirlar.” (Ebû Dâvûd, Nikâh, 45, Ahmed b. Hanbel, 2/444) “… Kadinlarinizla ters iliskiye girmeyin. Allah hakki söylemekten çekinmez.” (Tirmizî, Radâ’, 12) “Allah, bir erkege veya kadina arkasindan yaklasan kimseye rahmet nazariyla bakmaz.” (Tirmizî, Radâ’, 12; Ibn Mâce, Nikâh, 29) “Bir erkegin karisi ile ters iliskiye girmesi küçük lûtîliktir.” (Ahmed b. Hanbel, 2/182) Haram oldugunu bile bile Allah’in emrettigi yoldan degil de yasakladigi yoldan iliskiye girmek bir müslümana yakisacak davranis degildir.