ABD'de eski baskan yardimcisi Mike Pence, baskanliga aday oldu

ABD'de eski baskan yardimcisi Mike Pence, baskanliga aday oldu

ABD, önümüzdeki sene 5 Kasim’da sandik basina gidecek. Baskanlik ve Kongre seçimlerine daha uzun süre varken simdiden yaris kizismaya basladi. ABD’nin eski Baskani Donald Trump döneminde Baskan Yardimcisi olan Mike Pence de aday oldugunu açikladi. Pence, Federal Seçim Komisyonu’na resmi basvurusunu gerçeklestirdi. Cumhuriyetçiler cephesinde yer alan 63 yasindaki Mike Pence, adayligini çarsamba günü dogum gününde yapacagi bir açilis etkinliginde duyurmayi planliyor.

BIDEN DA YENIDEN ADAY OLACAK

Öte yandan, mevcut ABD Baskani Joe Biden da geçtigimiz ay Demokrat Parti’den tekrar aday olacagini duyurmustu. Son dönemde oldukça sik saglik problemleriyle gündeme gelen 80 yasindaki Biden’in adayligina parti içinde bir kesim sicak bakmiyor. Fakat yapilan kamuoyu anketlerinde Biden’in istikrarli oldugu gözüküyor.

Demokrat Parti adina baskanlik yarisina katilan diger adaylar da ödüllü yazar Marianne Williamson ve eski ABD Baskani John F. Kennedy’nin yegeni Robert F. Kennedy oldu.

CUMHURIYETÇILERDE LISTE KABARIK

Cumhuriyetçi Parti adina aday olmak isteyen Trump, henüz resmi bir açiklama yapmadi. Trump'in partideki rakipleri ise Florida Valisi Ron Desantis, senato üyesi Tim Scott, Güney Carolina’nin eski valisi ve ABD’nin eski Birlesmis Milletler komisyon üyesi Nikki Haley, 37 yasindaki çevreci Vivek Ramaswamy, New Jersey’nin eski valisi Chris Christie, Arkansas eyaletinin eski valisi Asa Hutchinson, Kuzey Dakota Valisi Doug Burgum.